De fietsende makelaar van de veluwe. Frank van Menninkmakelaar

de Fietsende Makelaar

De belevenissen van Frank de fietsende makelaar

Verbeteringen in Apeldoorn Zuid

maart25

Zondag was het een heerlijke dag. Waarschijnlijk genoot jij er net zo van als ik. Ik heb die dag gebruikt om eens met eigen ogen te gaan kijken bij de nieuwe plannen van onze gemeente.  In het plan ‘Zuid Vooruit’ wordt ambitieus gewerkt aan een prettigere woon en werk omgeving bij de Ravenweg, Gaaiweg en Eksterweg te Apeldoorn.

Zuiderpoort

Het project Zuiderpoort, eerder bekend onder de naam Ravenweg is een groot herstructureringsproject van De Goede Woning, in samenwerking met de gemeente. Het project bestaat uit 3 fasen.  In Fase 1 en 2 worden nieuwbouwwoningen gerealiseerd en in fase 3 betreft het renovatie.

Fase 1

Fase 1 Zuiderpoort (tussen de Gaaiweg, Oude Beekbergerweg en Ravenweg) is het verst gevorderd. In totaal worden er 184 woningen gebouwd. Dit wordt verdeeld in meer dan 80% huurwoningen en ca. 20% koopwoningen. Een groot deel van het plan wordt gevormd door appartementenblokken, met name langs de Ravenweg en de Gaaiweg.
De bouwvergunning voor fase 1 is verleend. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009.

Fase 2

Voor fase 2 (aan de zuidzijde van de Ravenweg) is het stedenbouwkundig bureau volop bezig met het ontwerp. Ook dit plan bestaat grotendeels uit appartementen langs de Ravenweg en 2 woonhoven. In totaal worden ca. 120 woningen gerealiseerd. Net als onder het plan van fase 1 wordt ook in fase 2 een grote parkeerkelder onder de bouwblokken gerealiseerd. Met de sloop van dit deel van het plangebied is in het derde kwartaal van 2008 gestart.
Voor de bewoners die in het plangebied wonen van fase 2 is een regeling getroffen om terug te kunnen keren in het gebied; daarnaast krijgen zij voorrang voor de woningen van fase 1.

Renovatie project Zuiderpoort Apeldoorn

Renovatie project Zuiderpoort Apeldoorn

Fase 3

Fase 3 (tussen de Gaaiweg en de Eksterweg) betreft geen nieuwbouw maar renovatie van bestaande woningen. Helaas heeft De Goede Woning in september 2008 de plannen voor de eerder aangekondigde verregaande renovatie opgeschort en volgt nu een periode van bezinning.

posted under Zuid
3 Comments to

“Verbeteringen in Apeldoorn Zuid”

  1. On maart 27th, 2009 at 09:21 Rein Says:

    Hoi Frank, Weet jij wanneer dit allemaal klaar moet zijn?

  2. On maart 27th, 2009 at 22:22 Frank Mennink Says:

    Woningbouwcorporatie De Goede Woning is bezig met een revitalisatie in Apeldoorn zuid. Veel nieuwbouw maar ook renovatie van bestaande woningen valt hieronder. Dit kost De Goede Woning veel geld waar ze momenteel zuinig mee om moeten springen. Ik verwacht dat de renovatie tussen Gaaiweg en Eksterweg nog wel even kan duren verwachting 2010-2011 omdat eerst de nieuwbouw aan de Ravenweg aan de beurt is.

  3. On mei 3rd, 2009 at 20:34 Gerard Says:

    De renovatie van de woningen, fase 3, gebeurt niet in 2010 of 2011 maar is nu al gestart

Email will not be published

Website example

Your Comment: